Retete culinare cu ciuperci

Aperitive

Ciuperci pane

Ingrediente

500 g ciuperci,100 g de cascaval,2 oua, 200 g faina,400 ml lapte,1 legatura de marar, sare, ulei, piper

Mod de preparare

Din oua, faina, lapte si sare se face un aluat de clatite. Palariile de ciuperci, intregi, se spala si se pun la fiert in apa cu sare pentru 2-3 minute. Ciupercile fierte, scurse bine de apa se dau prin aluatul de clatite si se prajesc in uleiul incins. Se pun pe o sita sa se scurga bine de uleiul in exces si se servesc fierbinti cu cascaval ras pe deasupra si marar tocat marunt.

Ciuperci umplute

Ingrediente

20 ciuperci cu palarie mare,1 ceapa mare,200 g bacon, patrunjel, marar, ulei masline, sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare

Se spala ciupercile. Piciorusele ciupercilor se toaca marunt si se calesc impreuna cu ceapa tocata in ulei de masline. Se adauga baconul taiat felii subtiri si se calesc impreuna pana scade toata apa. Se condimenteaza cu patrunjel tocat marunt, sare si piper. Cu aceasta umplutura se umplu palarioarele de ciuperci si se dau la cuptor pentru 15 minute.

Mancaruri cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ingrediente

1 kg de cartofi, 100 ml lapte, 100 ml smantana, 700 g de ciuperci, 4 cepe, 2 oua, sare, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, piper

Mod de preparare

Cartofii se curata se fierb, se face un piure cu lapte. Ceapa se toca si se caleste in ulei. Ciupercile se toaca marunt dupa care se amesteca cu ceapa, ouale, sare, piper, boiaua de ardei si cimbrul. Intr-un vas uns se pune alternativ un strat de piure, un strat de ciuperci si se continua operatia pana se termina compozitia. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Zacusca de ciuperci

Ingrediente

1,5 kg ciuperci, 50 gogosari,1 kg ceapa,2 kg rosii, 1 litru ulei, 20 boabe piper, 2 foi dafin, sare

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, ciupercile se curata se taie bucatele, se pun la calit in ulei. Gogosarii se coc ca pentru salata de ardeii, se presara sare, se lasa acoperiti 10-15 minute, pentru a se curata usor, se curata de samburi, se toaca marunt. Se adauga apoi peste ceapa si morcovi. Rosiile se tin 30 secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se dau prin masina de tocat si se adauga peste celelalte legume. Se lasa la fiert, la foc domol, pana scade, se amesteca din cand in cand cu lingura de lemn, avand grija sa nu se prinda. Se adauga sare, piper, foaia de dafin. Se pune fierbinte in borcane spalate si uscate, se acopera cu putin ulei(1 lingura la fiecare borcan. Borcanele se acopera cu o 2-3 foi de celofan si apoi capacul. Borcanele inchise ermetic se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca incet in acest mod, cam in 48 ore. Se scot numai dupa ce s-au racit.

Supa crema de ciuperci

Ingrediente

250g ciuperci, 2 cartofi, 1 telina mica, 2 morcovi, 1 fir de praz, 1 varza mica, 1 ceapa 1 radacina de patrunjel, 3 catei usturoi, 2 ardei, 50 ml suc de rosii, 1 legatura patrunjel, sare, ulei

Mod de preparare

Legumele se curata si se pun la fiert in urmatoarea ordine: telina, morcovii si patrunjelul, dupa 10 minute se adauga cartofii, ceapa, ardeii, prazul, varza si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 25 minute. Ciupercile si usturoiul tocat marunt se pun la calit in ulei, 2-3 minute.

Dupa ce legumele au fiert, se scurg de zeama si se paseaza bine cu blender-ul. Pasate astfel, legumele se pun la loc in zeama in care au fiert, se adauga sucul de rosii, sare si se pune din nou la foc. Dupa ce mai da un clocot se pun si ciupercile. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt.

Mai multe retete simple gasiti ...

pe site-ul: bunatatidinbucatarie.zuu.ro